Skip Navigation LinksDu er her - Utdanning
 
 
Illustrasjon barn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 

Oppvekst og utdanning

I Fjellregionen skal det være rom for å skape det liv en ønsker seg, et sted du kan vokse - og være. Et sted du kan få luft under vingene, der du kan føle deg fri - og fly.
Gode barnehager og gode skoler er viktig for oss som bor her og for deg som mulig tilflytter. Vi er i tillegg opptatt av at du også som voksen skal ha muligheter til å få deg en utdannelse eller det faglige påfyllet du har behov for i regionen.

Tynset Studie- og høgskolesenter - ny nettside

Se den nye nettsiden her, der finner du også link til deres facebookside.

Studiesenteret ønsker å stimulere til høyre utdanning i Nord-Østerdal og tilbyr etterspurte utdanninger. I tillegg arrangeres kurs og etterutdanning til privat og offentlig sektor.

Barnehager

Foto: Os kommuneTrygghet og trivsel er en forutsetning for at man skal utvikle seg som menneske. Dette gjelder oss alle - men kanskje aller mest for de yngste. Vi har god barnehagedekning. Barnehagene våre er relativt små, og de har lett tilgjengelige, trygge og store uteområder. I Fjellregionen forsvinner ingen i mengden, heller ikke de minste.

Grunnskole

foto: Tynset UngdomsskoleGrunnskolene våre er relativt små med godt og trygt læringsmiljø. Flere av skolene driver utviklingsarbeid som har fått nasjonal oppmerksomhet.  Ungdomsskoleelevene er samlet på en skole i hver kommune, mens det er små barneskoler i flere av grendene.  Oversikt over skolene finner du i den enkelte kommune.

Videregående skoler

foto: Nord-Østerdal Videregående skoleVi har tre videregående skoler i Fjellregionen, på Røros, Tynset og Alvdal. Helt sør i regionen bruker flere elever den videregående skolen på Koppang. De videregående skolene våre har et bredt utvalg av yrkes- og almennfaglige utdanningsprogram, og de er fleksible med hensyn til å tilpasse tilbudet til den enkelte elev. Fjellregionen er felles inntaksområde til de videregående skolene, slik at skolevalg kan gjøres uavhengig av fylkesgrensa