Skip Navigation LinksDu er her - Forside
1752-Foto Ester Nyheim

Arrangementskalender

Arrangementskalender

Over 2600 venner

  www.facebook.com/fjellregionen?fref=ts

Aktivitetsplan for næringslivet

  fjellforum.org/aktivitetsplan

Fjellregionens visuelle profil

                                            

Velkommen til Fjellregionen!

Hjertelig velkommen til Fjellregionen.  Her skal du finne nyttig informasjon enten du lurer på om du skal flytte hit, vil besøke oss, bor her eller er interessert i å finne ut noe mer om alt vi har å by på.

I regionen finner du verdensarvstedet Røros, handelssenteret Tynset, Aukrusts Alvdal, Holtålen, Tolga, Os, Folldal og Rendalen. Små og store bygder med mange hemmeligheter, som sammen gjør dette til et godt sted å bo og leve. 
Fjellregionen har en felles historie bygd på sterke tradisjoner i gruvedrift og landbruk, og er i dag et moderne samfunn med variert næringsliv og spennende kultur - en region formet av fjellene!

I dag er vi 23.000 innbyggere i Fjellregionen - og vi vil gjerne bli flere. Kommunene samarbeider for å klare dette gjennom Regionrådet for Fjellregionen, som også drifter denne nettsiden.  

Seminarrekke VOLD MOT ELDRE

Bilde for fb

Tilbudet kan følges fra Tynset Studie- og høgskolesenter som korte seminarer fra kl 9-12 den 12., 19. og 26.oktober.  Dette er et nasjonalt pilotprosjekt finansiert av Justisdepartementet.  Ingen deltakeravgift. Benytt deg av sjansen nå, men vær rask ! 

Høring Strategisk plan for regionrådet

Forslag til Strategisk plan for Regionrådet for Fjellregionen 2017-2021 med Handlingsplan 2017-2018 er etter behandling i arbeidsutvalget 26. september nå sendt på høring. Alle er hjertelig velkommen til å avgi høringsuttalelser innen 1. februar. Planen skal endelig behandles i regionrådet på vårmøte. Høringsbrev leses her og forslag til planer leses her.

Bonden som byggherre

Sett av 18.oktober til fagdag! Tema for dagen er "Bonden som byggherre" og tar for seg prosessen fra byggeplanrådgivning til et vel gjennomført prosjekt. Fagdagen foregår i Tynset kulturhus kl. 09.30-15.00. Arrangementet er gratis og det serveres lunsj. Påmelding innen 14.oktober.
Program: www.sparebank1.no/nb/hedmark/om-oss/Kundearrangement/bonden-byggherre 
Påmelding: www.sparebanken-hedmark.com/pamelding/event/179

Digitalisering og Masseprodusert skreddersøm

Sintef Teknologi og samfunn og Rørosregionen Næringshage inviterer for tredje gang til møte med
en av verdens fremste eksperter innen masseprodusert skreddersøm (Mass Customization),
Joseph B. Pine fra USA , som sammen med 3 andre inspirerende og dyktige foredragsholdere vil sette fokus på DIGITALISERING og hvilke muligheter dette gir for kundetilpasning og verdiskaping. Sett av torsdag 17. november. Program og informasjon om påmelding leses her

Invitasjon til dialogmøte - Hva er viktigst for opplevelsesnæringen i din region?

Partnerskap for opplevelsesnæringer inviterer til dialogmøte om utvikling av opplevelses-næringene i Fjellregionen, torsdag 3. november i Kompetansesenteret Aumliveien, Tynset. Alle aktører innen næringen er velkommen. Program og informasjon om påmelding leses her. Påmeldingsfrist: 27. oktober.

Uttalelse fra Regionrådet for Fjellregionen

Arbeidsutvalget har vedtatt, Høring skole- og tilbudsstruktur videregående skoler: "Arbeidsutvalget i Regionrådet for Fjellregionen krever at det legges til grunn for det videre arbeidet med skole- og tilbudsstrukturen i Hedmark at Nord-Østerdal videregående skole og Storsteigen videregående skole består. Det bes om at Hedmark fylkeskommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune samarbeider tett om å gi ungdommen i Fjellregionen et bredest mulig tilbud med samordning av tilbudene ved NØVGS og Røros VGS.  Det vises for øvrig til vurderingene i saksutredningen". Uttalelsen med saksutredning leses her

Omfattende bosetting av flyktninger - invitasjon til høring

Regionrådet for Fjellregionen har gjennomført og levert en utredning om omfattende bosetting av flyktninger i Fjellregionen. Utredningen sendes nå på høring med frist for tilbakemelding 1. oktober 2016.  Invitasjonen les her , utredningen leses her .

Har du ennå ikke søkt studieplass til høsten ?

Du har fortsatt mulighet til å søke på mange, ulike studier fra høsten. Orienter deg her og søk så snart som mulig.  Har du spørsmål - ta kontakt med May Tove Dalbakk, may.tove.dalbakk@hedmark.org el mob 99165244. 
Fortsatt søkbare studietilbud høst 2016 

Innkjøpsledelse 30 studiepoeng

bilde

Anskaffelsesprosessen er en kompleks og krevende prosess, helt fra det initieres et behov og til arbeidet er sluttført.

Forhandlingspsykologi og beslutningstaking 7,5 studiepoeng

I samarbeid med Nord Universitet og Studiesenteret.no har vi den glede å kunne tilby et studium i forhandlingspsykologi og beslutningstaking på 7,5 studiepoeng. Studiet følges lokalt ved Tynset Studie- og høgskolesenter.